14 C
تهران
۱۴۰۳-۰۲-۰۴
مجله تک دیتا
علمی و آموزشی مقالات تخصصی

معماری MULTI-TENANCY در رایانش ابری به چه معنی است ؟

معماری MULTI-TENANCY : در این مقاله قصد داریم به رایانش ابری  در معماری  MULTI-TENANCY بپردازیم با تک دیتا همراه باشید . فضاهای ابری از تکنولوژی MultiTenancy برای به اشتراک گذاشتن منابع IT به صورتی امن و به‌صرفه استفاده می‌کنند. این اشتراک‌گذاری با امنیتی بالا بین چندین اپلیکشن و کاربر که از فضای ابری استفاده می‌کنند انجام می‌شود. از آنجاییکه تاثیر این معماری بر روی بهره‌وری و ارایه سرویس بسیار قابل توجه است، اغلب مدیران IT و معمارهای سیستمی در استفاده از آن درنگ نمی‌کنند.

در معماری Multi-Tenancy، چندین کاربر می‌توانند از یک نمونه (Single Instance) از اپلیکیشن نرم‌افزاری استفاده کنند. یعنی این نمونه روی سرور اجرا می‌شود و به چندین کاربر سرویس می‌دهد. هر کاربر را یک Tenant می‌نامیم. می‌توان به Tenantها امکان تغییر و شخصی‌سازی بخشی از اپلیکیشن را داد مثلا رنگ رابط کاربری یا قوانین کسب‌وکار، اما آنها نمی‌توانند کدهای اپلیکیشن را شخصی‌سازی کنند.

Multi-Tenancy مقرون به صرفه و اقتصادی است زیرا هزینه‌های توسعه و نگهداری از نرم‌افزار تقسیم می‌شود. این معماری را می‌توان با معماری Single-Tenancy مقایسه کرد که هر کاربر نمونه نرم‌افزاری خودش را دارد و می‌تواند به کدها دسترسی یابد. تامین‌کنندگان در معماری Multi-Tenancy فقط باید یکبار آپدیت انجام دهند ولی در معماری Single-Tenancy باید چندین نمونه از نرم‌افزار را آپدیت کنند.

معماری MULTI-TENANCY

مفهوم معماری Multi-Tenancy در رایانش ابری گسترده‌تر است زیرا مدل‌های جدیدی از سرویس در قالب مجازی‌سازی و دسترسی از راه در وجود دارد. مثلا Software-as-a-Service یا SaaS می‌تواند یک نمونه از اپلیکیشن خود را بر روی یک نمونه از پایگاه داده اجرا کند و برای چندین کاربر امکان دسترسی به وب را فراهم کند. در چنین سناریویی داده‌های هر Tenant ایزوله بوده و برای دیگر Tenantها غیرقابل مشاهده باقی می‌ماند.

سه روش مختلف برای پیاده‌سازی معماری Multi-Tenant Data وجود دارد:

  1. Separated Database
  2. Shared Database, Separate Schemas
  3. Shared Database, Shared Schemas

فضاهای ابری از تکنولوژی MultiTenancy برای به اشتراک گذاشتن منابع IT به صورتی امن و به‌صرفه استفاده می‌کنند. این اشتراک‌گذاری با امنیتی بالا بین چندین اپلیکشن و کاربر که از فضای ابری استفاده می‌کنند انجام می‌شود. برخی کلودها از معماری مبتنی بر مجازی‌سازی استفاده می‌کنند تا Tenantها را ایزوله و امن نگه دارد و برخی دیگر از معماری نرم‌افزاری بهره می‌گیرند.

از آنجاییکه تاثیر این معماری بر روی بهره‌وری و ارایه سرویس بسیار قابل توجه است، اغلب مدیران IT و معمارهای سیستمی در استفاده از آن درنگ نمی‌کنند.

امیدواریم که این مقاله هم مورد توجه شما قرار گرفته شده باشد نظرات و پیشنهاد های خود را با ما در میان بگذارید .

منبع

5/5 - (1 امتیاز)

نظر شما چیه؟

14 − نه =