امنیت شبکه
امروزه شبکه های کامپیوتری به بخشی جدایی ناپذیر از کسب و کارها بدل شده است و تامین امنیت شبکه های مختلف جزو یکی از ضروریات امروز بسیاری از شرکت ها و سازمان ها محسوب می شود. چنانچه به اهمیت شبکه های اطلاعاتی (الكترونيكي) و نقش اساسي آن در آينده پي برده باشيم، اهميت امنيت اين شبكه ها مشخص ميگردد.
بعد از نصب و راه اندازی شبکه های کامپیوتری , یکی از مسائل حیاتی برای هر مجموعه که باید توجه ویژه ای به آن شود حفاظت از اطلاعات موجودٰ در برابر نفوذ هکرها و آلوده شدن توسط ویروس ها می باشد. با اندیشیدن تدابیری به منظور حفظ امنیت میتوان حفاظت اطلاعات در شبکه های کامپیوتری را محقق کرد. مسائل امنیتی به منظور جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به شبکه های کامپیوتری و منابع موجود در شبکه باید به صورت همه جانبه و با دقت و وسواس خاصی پیاده سازی شود.
مدیریت امنیت شبکه، برای انواع شرایط مختلف، متفاوت است. شاید یک خانه یا دفتر تنها به یک امنیت ابتدایی نیاز داشته باشد؛ در حالی که کسب و کارهای بزرگ نیازمند محافظت در سطح بالا و داشتن نرمافزارها و سخت افزارهای پیشرفته برای جلوگیری از حملات مختلف باشند.

بسیاری از مسائل امنیت شبکه سازمان های بزرگ، بانکها، دانشگاه ها، وزارت خانه ها، ارائه دهندگان خدمات اینترنت و … باید لحاظ شوند. در این خصوص استفاده از یک فایروال قوی و یا استفاده از چندین لایه فایروال با برندهای مختلف ضروری و مورد نیاز باشد. فایروال ها به یکی از عضوهای جدا نشدنی تجهیزات شبکه تبدیلشده است و امروزه در تمامی بسترهای شبکه داخلی و آنلاین از فایروال برای محدود کردن دسترسیها و جلوگیری از نفوذ ویروسها به شبکه میشود.
دیوار آتش یکی از مهمترین لایههای امنیتی شبکههای کامپیوتری در زمینه امنیت شبکه است که عدم وجود آن آن موجب میشود هکرها و افراد خرابکار بدون محدودیتی به شبکه وارد شده و کار خود را انجام دهند.
درواقع وظیفه فایروال را ادمین سرور تعیین میکند. بهعنوانمثال شما میتوانید در فایروال تعریف کنید که کدام ترافیک بلوکه شود و یا دسترسی اینترنت به کدام کاربرها داده شود و کدامیک از کاربران دسترسی به اینترنت نداشته باشند. روشهایی که یک فایروال توسط آنها ترافیک را مدیریت میکند به ترتیب روش فیلترینگ بسته یا Packet Filtering، پروکسی سرور و یا Stateful Inspection هستند.

کنترل سطوح دسترسی کاربران به منابع سازمانی, جزو یکی از امور حیاتی در ارتقا امنیت شبکه است. همچنین استفاده از سیستمهای احراز هویت چندعاملی برای افرادی که دارای سطوح دسترسی بالا هستند جزو یکی دیگر از حلقههای امنیتی هر سازمان است. استفاده از سامانههای IPS، WAF، EMAIL Protector، Content Filtering و Application Filtering میتواند در ارتقا امنیت بسیار ضروری باشد.
همچنین استفاده از راهکارهای امن ارتباط از راه دور نیز بسیار ضروری است، بهعنوانمثال استفاده از دوربین مداربسته و کنترل و مانیتورینگ از راه دور. سیستم دوربین مداربسته یکی از بهترین راهکارهای امنیتی ممکن است که میتواند با ضبط تصاویر و کلیه رخدادها این امکان را برای شما فراهم آورد تا از تمامی وقایع اتفاق افتاده ممکن، تصاویری در اختیار داشته باشید.
دراینبین استفاده از نرمافزارهای آنتیویروس و برنامه ضد جاسوسی جزو لاینفک و ضروری سامانههای داخلی شبکه است
برخی از خدمات شبکه تک دیتا